Parádsasvár honlapjának eddig tartalommal fel nem töltött, vagy javítható színvonalú rovatainak vezetésére keresünk olyan, a témát ismerő, vagy abban elmélyedni tudó rovatvezetőket, esetleg teameket, akik a rovatot első lépésben megfelelő színvonalon kidolgozzák, a tartalmat a fényképekkel megjelenési formában prezentálják (számítástechnikai ismeret vagy eszköz hiányában kézzel írott anyag is megfelel), későbbiekben aktualitásukat figyelemmel kísérik és jelzik a szükséges módosításokat.

A rovatok száma bővíthető. Jelentkezni a Polgármesteri Hivatalban Holló Henrik polgármesternél lehet. A kidolgozott anyagot a Képviselő Testület hagyja jóvá és a kapcsolattartó gondoskodik a megjelentetésről. A rovat végén fel kívánjuk tüntetni a rovatvezető nevét, telefon/ e-mail elérhetőségét – hozzájárulás esetén-, annak érdekében, hogy tudassuk, kit illet az elismerés a rovat színvonaláért és azért, hogy az olvasók az észrevételeiket, javaslataikat közvetlenül el tudják juttatni hozzá.

Például néhány rovat, amely kidolgozásra vár:

  • Polgárőrség: vezető neve, elérhetősége, szervezeti felépítése, taglétszáma, tagja, elérhetőségük, események, eredmények, fotók stb.
  • Turisztika: ajánlott túrák, tervezett útvonalak, feladatokhoz segítők toborzása, programok, események, fotók, stb.
  • Képgaléria: meglévő képek rendszerezése, szűrése (mappák, almappák), archív képanyag bővítése, képaláírások szerkesztése, friss képek beillesztése, bónuszként eseményekről fotók készítése – eszközt biztosítunk-, (ez nem feltétel), stb.
  • Földrajz: elhelyezkedésünk, magasság szélességi fok, GPS koordináták, domborzat, vízrajz, ásványtan, növénytan, állatvilág, klíma, fotók, kapcsolódó linkek, stb.
  • Bemutatkozás/Látnivalók: meglévő anyag bővítése, tartalom és képek szinkronizálása, a két rovat közötti átfedések megszüntetése stb.
  • Akikre büszkék vagyunk: meglévő anyag bővítése, művészeti-, tudományos-, társadalmi-, sport tevékenységük alapján elismert, vagy még el nem ismert de arra érdemes sasvári kötődésű személyek felkutatása napjainkból és a múltból, a személy és tevékenységének bemutatása, de ide értendő a kimagasló iskolai eredményeik, teljesítményeik alapján elismerésben részesült gyermekek bemutatása stb.

Ötletként néhány lehetséges új rovatcím: Sportolás, egészségmegóvás, Munkaerő piaci kínálat, Klubok, baráti körök, Eseménynaptár, Közintézmények (posta, orvos, állatorvos, rendőrség, szolgáltatók, okmányiroda, földhivatal, nyitva tartás, ügyelet, elérhetőség, hibabejelentés stb.)
Várjuk jelentkezésüket, ötleteikkel, javaslataikkal, szakmai tanácsaikkal annak érdekében, hogy honlapunk méltóan prezentálja településünket, keltse fel a honlapra látogatók érdeklődését, egyben nyújtson ismereteket a mindennapi ügyeink intézéséhez.

2011. január 1-jétől a Művelődési ház nagyterme és ifjúsági klub terme rendezvényekre bérelhető. A termek bérleti díja Nagyterem: 2500.- Ft+ Áfa/óra az Ifjúsági klub terem: 1000.- Ft+Áfa/óra.
Éjszakai rendezvényekhez az engedélyt az Önkormányzat maximum hajnali 2 óráig adja ki!  

Parádsasvár Község Önkormányzata 2500.- Ft értékű karácsonyi  utalványt ad minden parádsasvári állandó lakcímmel rendelkező 60 év feletti lakosa részére. Az utalványok a helyi boltokban levásárolhatóak!

Bizonyára Önök is megcsodálták már a településünkön felszerelésre került díszkivilágítást. 11 db új fémvázas karácsonyi  dísz került elhelyezésre 50 %-os pályázati támogatással  500 ezer forint értékben.
A munkadíj – fel- és leszerelés – 766 ezer forintba kerül.