Új Széchenyi tervProjektazonosító: ÉMOP-3.2.1/C-09-2009-0034
Projekt címe: PARÁDSASVÁR, felszíni csapadékvíz-elvezető rendszer építése a Petőfi Sándor-, Arany János-, Ságvári Endre utcákban, a Szabadság és Béke úton

Kedvezményezett:
Parádsasvár Községi Önkormányzat
Parádsasvár, Kossuth u. 29
3242

Projekt rövid összefoglalója:
Parádsasvár önkormányzata – sikeres pályázatának köszönhetően – vissza nem térítendő támogatást nyert a település csapadékvíz-elvezetési problémáinak megoldására. A beruházás összköltsége 156 346 400 Ft, amelyből 140 711 760 Ft a megítélt támogatás, a fennmaradó összeget a település biztosítja önrészként. A Támogatási szerződés aláírására 2010.10.13-án került sor.

A projekt során megépítésre kerül a Petőfi Sándor-, Arany János-, Ságvári Endre utcákban, továbbá a Szabadság és Béke úton a felszíni csapadékvíz-elvezető rendszer. Ezen a területen a domborzati viszonyokból adódóan az esőzések során nagy vízsebességek alakulnak ki, ezért a záporszerű, nagy intenzitású csapadék súlyos károkat okozva vonul át a falun a befogadókig.

A turisztikai szempontból népszerű és jelentős településen a lakosság nagy része az idegenforgalomból él, ezért elengedhetetlenül fontos a község infrastruktúrájának fejlesztése.
A fejlesztéssel az Önkormányzat a pályázati forrásból 4861 m csapadékvíz-elvezető csatornát alakíttat ki.

Magyarország megújul!Közreműködő szervezet:
NORDA Észak-Magyarországi Regionális
Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.
H-3525 Miskolc, Széchenyi u. 107.

NORDAwww.norda.hu


NFU www.nfu.hu


Záró sajtóközlemény – Parádsasvár >>

 

Nyitórendezvény fotói – Csapadékvíz pályázat >>

Csapadékvíz pályázat – az építés folyamata >>

Zárórendezvény fotódokumentációja >>