Nagy sikere volt az elmúlt években megrendezett főzőversenynek, ezért ismételten bemutatkozási lehetőséget kívánunk nyújtani a sasvári „szakácsművészek” számára. Célja, vidám versengés keretében a tájjellegű ételek népszerűsítése, a receptek, fortélyok, praktikák megosztása, kóstolási lehetőség biztosítása a vendégek számára.
A főzőversenyre jelentkezni Parádsasvár Község Önkormányzat Hivatalában lehet 2016. 05. 31. 1200 óráig, írásban.

A nevezésnek tartalmaznia kell a felelős főzőmester nevét, – aki garanciát vállal a higiéniai és egészségbiztonsági feltételek megteremtéséért és betartásáért-, címét, a „versenyszám” (főzni kívánt étel) rövid leírását.(pld.: bográcsgulyás, tejfölös gombás paprikás, galuskával; stb.)

Az Önkormányzat minden versenyző számára 5 kg sertés lapockát, aprított tűzifát, ételminta vételéhez 1 db tároló edényt és 30 db műanyag kóstoló tányért és evőeszközt biztosít. A  fűszerek, az ízvilág gazdagítására használt füstölt vagy nyers húsok (pld.: vadhús, füstölt szalonna ,sonka), a zsiradék, az esetleges garnír alapanyagainak biztosítása a versenyző feladata és költsége. Az előkészítéshez, főzéshez és kiméréshez szükséges eszközökről, bográcsról, kavaró fakanálról, szedőkanálról szintén a versenyzőnek kell gondoskodni.
A verseny helyszíne a futballpálya, tüzet csak a kialakított szalonnasütő helyeken és közvetlen környékén szabad rakni.

A versenyzők a húst 2016. 06. 03-án (pénteken) 11 és 13 óra között vehetik át az önkormányzati hivatalban.

Az elkészült ételek bírálatára 12 00–kor kerül sor. Bírálóbizottság dönt a helyezésekről, az első három helyezett jutalomban részesül. Bírálati szempont az ízek harmóniája, az étel állaga megjelenése, színe, szervírozása.

Az eredményhirdetést követően, az érdeklődők részére minden versenyzőnek 30 adag kóstolót (max.5 dkg nyers hús mennyiség + garnír) kell szervírozni. (Ez cca. az 5 kg húsból főzhető étel fele.) Az egy versenyző által kiállítandó kóstoló adagok száma és az adag mennyisége a jelentkezők számától függően változhat, erről a bírálóbizottság a jelentkezési határidő lezárását követően dönt.

Az érdeklődők személyenként 1 adag kóstolót kérhetnek az általuk kiválasztott versenyzőtől, a versenyzőnként megállapított 30 adagos készlet erejéig.

Megjegyzés: a főzött mennyiség a baráti társaságtól függően saját alapanyaggal kiegészíthető, a kóstoló mennyisége fölötti mennyiség felhasználásáról a versenyző dönt.

Tisztelettel: Rendező Bizottság