Idén 4. alkalommal került megrendezésre Parádsasváron a Nemzetközi Mátrai Tudományos Konferencia. Az ingyenesen látogatható konferencia a Parádsasvár Község Önkormányzata, a MatraLab Nonprofit Kft, a Kodolányi János Egyetem Székesfehérvári Campuszának Turizmus és Vendéglátás szakos hallgatói, a Magyar Földrajzi Társaság Gyöngyös-Mátra-vidéki Osztálya, a Doktoranduszok Országos Szövetsége részvételével és a MATRA RESORT támogatásával valósult meg.  A két napos konferencián 7 nemzetközi előadó, 11 hazai előadó és egy nemzetközi kooperációban megvalósult egész délutánt betöltő workshop alkották a rendezvény teljes programját. A budapesti eseménynap nemzetközi workshop programjában szereplő Hotel Tréning Szimulációs kooperáció egyedülálló képzési, oktatási lehetőséget biztosított a Kodolányi János Egyetem Turizmus Tanszéke és a Bostoni Egyetem Turizmus-Szállodaipari Tanszékének közös szervezésében. A rendezvény aktív részvevői között voltak a képviselő testület tagjai és nagyszámú érdeklődő.

A konferencia programjában több kiválósági díj átadása is szerepelt. A „Mátra Fejlesztéséért” díszoklevelet Báryné Gál Edit a Mátra Múzeum Igazgatója és Palik Tibor mátrai nagyvállalkozó kapta az idei évben. A hazai akadálymentes turizmusban való példaértékű munkájükért „a legjobb akadálymentes turizmus gyakorlata” díjban részesült Holló Henrik Parádsasvár Község Polgármestere a település részéről, és dr. Zsarnóczky Martin docens a mátrai akadálymentes turisztikai program készítéséért. A díjakat személyesen adták át a budapesti Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának ellátottai, akik kimondottan ezért az átadási eseményért látogattak el Parádsasvárra.

A konferencia előadásai hamarosan letölthető formátumban is elérhetők lesznek az esemény honlapján https://matrakonferencia20.wixsite.com/program