Az idei nyár kiemelkedő eseménye volt, hogy a településünkön megvalósuló Matra Resort projektünk a londoni nemzetközi zsűri által meghívott TOP10 leginnovatívabb tevékenységű régiós vállalkozásává vált. Sőt, a díjazottak ma már a Kelet-Közép Európai régió kiválóságainak is számítanak, amelyek alapján a nemzetközi befektetések is elindulhatnak. Az esemény kapcsán Dr. Zsarnóczky Martint, az egyik díjazottat, a Matra Resort projektvezetőjét kérdezzük az előkelő helyezés elnyeréséről és a londoni tapasztalatairól.

Miért fontos ez a rangos nemzetközi elismerés?

Az Emerging Europe szervezet komplex módon vizsgálja a Kelet-Közép Európai régió üzleti, társadalmi és szociális környezetét, amelyek alapján ajánlásokat fogalmaz meg. A független szakértőkből és nemzetközi üzletemberekből álló zsűri saját szempont rendszere alapján felkutatja, kielemzi a legígéretesebb projekt lehetőségeket és ezekre felhívja a figyelmet. A kiemelt szekciókon belül önálló kategóriái vannak például a kutatás fejlesztésnek vagy például az üzleti környezet leghatékonyabban elősegítő vállalkozásoknak is.

Kik és hogyan kaphatnak meghívást a TOP10 közé?

A magas presztízsű esemény előválogatójára közvetlen meghíváson keresztül lehetett bekerülni. A folyamatban minden szekció TOP10 csoportja összesen 10 ország 10 legjobb vállalkozását jelenti. A kiemelkedő színvonal az esemény londoni helyszínein is meglátszott. A megnyitó ceremónia és a kapcsolatépítés a Westminster Palotában, az egész napos szakmai rendezvény pénteken pedig az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) központjában volt megtartva. Az EBRD a rendezvény egyik fő szakmai támogatója és partnere.

Mit hozhat a Matra Resort számára a nemzetközi elismerés?

A Matra Resort szenior üdülőhely fejlesztésünk ezen rendezvény keretében debütált a nemzetközi színpadon. Szerintem egy fantasztikus lehetőség az egész település jobb megismerhetősége számára. A projektet helyben már sokan ismerhetik, hiszen 2011-ben kezdtük el azt az előkészítő munkát, aminek kapcsán több külföldi partner is bevonásra került azóta. Egyik legaktívabb külföldi partnerünk a Bostoni Egyetem volt az Amerikai Egyesült Államokból. Az ilyen irányú tapasztalatnak köszönhetően bátran néztünk elébe a rangos nemzetközi versenynek, amelyen Magyarországról a Richter Gedeon Nyrt, az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központja, valamint a Matra Resort is díjazott lett. Azt gondolom erről a teljesítményről, hogy ez egyet jelent a kiválóság kiérdemlésével.

Hogyan tovább és mik a Matra Resort projekt további tervei?

A projekt terveiben a további nemzetközi jelenlét fog kiemelten szerepelni. A nemzetközi üdülőhelyfejlesztés nem új dolog ebben az iparágban. Idén januárban Floridában személyesen is megtapasztalhattam ennek az üzleti szegmensnek a legmagasabb fokát, szintén egy másik amerikai projekt partnerünk meghívására. A Mátra-vidékének négyévszakos rendelkezésre állása remek lehetőségeket biztosít az üzleti elképzelések számára, akik törekednek a professzionalizációra. Amennyiben a vállalkozóknak megvan az üzleti eltökéltségük akkor már csak egy olyan helyszínt kell választaniuk, mint például Parádsasvár.

Források:

https://kekesonline.hu/2019/07/14/rangos-dijat-kapott-az-idoseknek-tervezett-matrai-udulohely-projekt/?fbclid=IwAR2xfXR5sPxO9vsdVGCacTdTeG12HTaeKR61PyWgTSPAN5FqmdOX77H9QOY

https://www.gyongyos-matra.hu/hirek/matra-resort-a-legjobbak-kozott-londonban/

https://www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-matra-resort-projektet-londonban-dijaztak-1888042/